Mervis Lax i grädde

Igår kände jag mig som super morsan. Inte för att jag hann mer än vanliga dödliga utan för att jag hann mer igår än vad jag gjort någon annan dag på senaste månaden. 
Så för mig kändes det som en dag då jag var super morsan då jag :
Varit till BVC 
Vikit tvätt 
Planerat veckan 
Lagat mat 
Diskat (för hand) 
Gjort inköpslista 
Gjort i ordning lillans klädförvaring (temporärt)  
 
Samtidigt som jag haft lillan med mig till större delen. 
Kände mig helt enkelt nöjd vid dagens slut. 
 
Pysslet som jag tänkte mig bjuda på är kvällsmaten. 
Mervis lax i grädde 
Det är en av hela familjens favoriter och lätt att göra. 
 
Ingredienser:
Lax (Jag brukar köpa en fryst stor klump lax på 400-500g)
Fisk krydda 
Salt 
Matlagningsgrädde 
 
1. Ta gärna fram laxen i god tid så den hinner tina lite. Den blir då lättare att skära i bitar.
 
2. Sätt ugnen på 200 grader. Gallret i mitten. 
 
3. Skär laxen i bitar, jag brukar skära högst 2x2 cm stora bitar. Det är lagom att stoppa i munnen. 
4. När du lagt laxen i formen så kryddar du och saltar efter smak. 
Tänk på att du ska ha i grädde senare och jag tycker det mildrar kryddsmaken lite. 
5. Ställ i ugnen, låt vara ca en kvart. Laxen ska vara nästan färdig. 
Hemma hos oss lagar vi till fisken längre än det egentligen behövs då maken inte äter annars pga dåliga erfarenheter. 
 
6. Ta ur, rör om i laxen och häll på grädden så att den nästan täcker laxen. 
7. Ställ in i ugnen en kvart tjugo minuter till så grädden börjar bubbla och ändra färg. 
 
8. Kolla att laxen är tillagad och servera med tex ris och grönsaker.
 
🍛 Smaklig måltid 🍶
 
Tyvärr vaknade lillan mitt i matlagningen så vart inte så många bilder, men knäpper nästa gång jag lagar till det här och fyller på här 😃